Книги » Новинки » Нариси народного цілительства Південної Русі
Нариси народного цілительства Південної Русі
Fb2

Книга Нариси народного цілительства Південної Русі Юліян Талько-Гринцевич скачать fb2

Назва: Електронна книга Нариси народного цілительства Південної Русі
ISBN: 978-966-10-4526-1
Мова: Українська
Видавництво: Навчальна книга - Богдан
Кількість сторінок: 576
Рік видання: 2016
Формат: Електронна

Скачать Нариси народного цілительства Південної Русі fb2

Короткий зміст книги Нариси народного цілительства Південної Русі - Юліян Талько-Гринцевич

«Нариси народного цілительства Південної Русі» у викладі Юліяна Талько-Гринцевича — мабуть, найповніше, найґрунтовніше і найретельніше на даний час дослідження комплексу знань із народної медицини українців. Книга написана понад 120 років тому, та досі не втратила своєї актуальності. Джерельна база нарисів загалом нараховує 118 позицій, із них близько 50-ти — це матеріали, опубліковані впродовж ХІХ ст. у польськомовних виданнях у Львові, Варшаві, Кракові, Познані, Вільно. До списку джерел включено також німецькі, болгарські, російські, чеські тощо праці. У даній роботі зібрано свідчення півтора десятка респондентів із різних куточків України, Росії та Польщі.
Повертаючи цей доробок українському читачеві, нам найменше хотілося б, щоби він був сприйнятий аудиторією як «посібник» для «причарувань», «ворожінь» або наслання «вроків». У «Нарисах», завдяки спільній енергії багатьох непересічних постатей, і передусім — самого Юліяна Талька-Гринцевича, уважний читач зможе знайти значно більше — культуру народу, його душу, мислення, вірування, страхи і мрії.
«Нариси народного цілительства Південної Русі» — передусім документ епохи із майже 2000 посилань на використані джерела. Тому й сприймати його потрібно саме так. Чимало рецептів і забобонів можуть вразити сучасного читача. Та що поробиш — саме так і жили, і лікувалися наші предки... Редакція не радить використовувати книгу у якості медичного посібника та не несе відповідальності за можливі наслідки самолікування. На сторінці ви можете завантажити книгу Нариси народного цілительства Південної Русі в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Нариси народного цілительства Південної Русі належить до жанру Нетрадиційна медицина. Електронна книга автора Юліян Талько-Гринцевич повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Нариси народного цілительства Південної Русі - Юліян Талько-Гринцевич
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Жанна
Жанна
6 вересня 2024 15:33
Книга "Нариси народного цілительства Південної Русі" Юліяна Талько-Гринцевича є захопливим дослідженням традиційних методів лікування, що збереглися в українському народі. Автор майстерно поєднує науковий підхід з народною мудрістю, відкриваючи читачеві багатство культурної спадщини. Ця праця не лише інформативна, а й надихає на глибше розуміння зв’язку між природою та здоров’ям людини.
Правовласникам