Книги » Новинки » Володимир Сосюра
Володимир Сосюра
Fb2

Книга Володимир Сосюра Володимир Сосюра скачать fb2

Назва: Електронна книга Володимир Сосюра
ISBN: 978-966-03-8168-1
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Рік видання: 2018
Формат: Електронна

Скачать Володимир Сосюра fb2

Короткий зміст книги Володимир Сосюра - Володимир Сосюра

У цьому виданні маловідомої і невідомої спадщини видатно- го українського поета-лірика і полум’яного борця за незалежність України — козака петлюрівської армії у 1918–1919 роках — Володимира Сосюри вміщено високопатріотичні вірші періоду визвольних змагань і ліричні шедеври 1920-х років, частина яких була покалічена радянською цензурою. Тут представлено твори, які не друкувалися за життя поета (поема «Мазепа» та деякі вірші), що зберігалися в недоступних для читачів сховищах спецхранів або поширювалися в копіях як найпопулярніші зразки дисидентської літератури.
У книзі вперше друкуються документи із архівно-слідчої справи дружини поета Марії Гаврилівни Сосюри, репресованої у листопаді 1949 року, яку було згодом реабілітовано за відсутністю складу злочину.
У науковій розвідці Сергія Гальченка розкриваються невідомі сторінки життя і творчості неординарної особистості — українського поета Володимира Сосюри. На сторінці ви можете завантажити книгу Володимир Сосюра в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Володимир Сосюра належить до жанру Поезія. Електронна книга автора Володимир Сосюра повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Володимир Сосюра - Володимир Сосюра
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Ірина
Ірина
11 вересня 2024 23:33
Книга Володимира Сосюри вражає глибиною почуттів та майстерністю словесного вираження. Його вірші пронизані любов'ю до рідної землі та болем за її долю. Читання цієї книги дарує неповторні емоції та спонукає до роздумів про красу і трагедію людського життя.
Правовласникам