Книги » Новинки » Собака на сіні
Собака на сіні
Fb2

Книга Собака на сіні Лопе де Вега скачать fb2

Назва: Електронна книга Собака на сіні
ISBN: 978-966-03-7268-9
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Рік видання: 2018
Формат: Електронна

Скачать Собака на сіні fb2

Короткий зміст книги Собака на сіні - Лопе де Вега

«Дивом природи» та «феніксом серед письменників» називали сучасники Лопе де Вегу (1562—1635) — творця іспанської національної драматургії. Понад 2000 п’єс, 21 том поетичних та епічних творів — такий творчий внесок митця не лише в іспанську, а й у світову культуру.
В основу сюжету комедії «Собака на сіні» (1615), однієї з найяскравіших п’єс іспанського драматурга, покладено історію знатної і багатої графині Діани де Бельфлор, яка закохалася у свого секретаря Теодоро, та не наважується ані дати волю серцю, ані віддати коханого іншій, бо на перешкоді її пристрасті стає дворянська честь. На допомогу закоханим приходить Трістан — кмітливий пройдисвіт, і Теодоро раптом перетворюється на знатного вельможу і дворянина, що не поступається Діані ані багатством, ані древністю роду.
У цьому виданні п’єса «Собака на сіні» представлена двома перекладами. Один із них, що побачив світ наприкінці 50-х років ХХ століття, належить відомому українському перекладачеві Миколі Лукашу, другий, здійснений нещодавно, — українському поету, письменнику Олексію Кононенку. Отже, український читач матиме змогу порівняти й оцінити обидва переклади і вкотре насолодитися безсмертною комедією, яка вже понад 400 років привертає увагу глядачів в усьому світі. На сторінці ви можете завантажити книгу Собака на сіні в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Собака на сіні належить до жанру Комедія. Електронна книга автора Лопе де Вега повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Собака на сіні - Лопе де Вега
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Євген
Євген
12 вересня 2024 00:33
"Собака на сіні" Лопе де Вега - це захоплююча комедія, що майстерно поєднує любов, ревнощі та соціальні перешкоди. Автор вміло розкриває складні людські емоції через яскраві характери і дотепні ситуації, залишаючи читача з роздумами про природу власності та щастя. Ця п'єса залишається актуальною й досі, підкреслюючи вічні теми кохання та самопожертви.
Правовласникам