Книги » Новинки » Великі проводи
Великі проводи
Fb2

Книга Великі проводи Пантелеймон Куліш скачать fb2

Назва: Електронна книга Великі проводи
Мова: Українська
Видавництво: Мультимедійне видавництво Стрельбицького
Рік видання: 2018
Формат: Електронна

Скачать Великі проводи fb2

Короткий зміст книги Великі проводи - Пантелеймон Куліш

Творча спадщина Пантелеймона Куліша велика й багатогранна. Впродовж свого життєвого шляху він виступав як поет, прозаїк, драматург, перекладач, літературний критик та історик літератури, публіцист, фольклорист, етнограф, історіософ, мовознавець, педагог. Писав українською та російською мовами. За життя його твори друкувалися на сторінках журналів, газет, альманахів, виходили окремими виданнями.
Поема «Великі проводи» присвячена подіям 1648 р., де, за словами М. Зерова, Куліш «немов визволяється від Шевченкової образної спадщини та пробує занотувати в постаті Голки своє ставлення до козацтва».
У творі автор показав внутрішні суперечності у таборі повсталих. З одного боку, це реєстрові й надвірні козаки, що перейшли на сторону Хмельницького (панцерний полк Голки), а з іншого — «бурлаки, лугарі, дейнеки, гайдамаки». Запорізьке козацтво змальоване як несвідома маса, засліплена жадобою помсти і грабунку. На сторінці ви можете завантажити книгу Великі проводи в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Великі проводи належить до жанру Поезія. Електронна книга автора Пантелеймон Куліш повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Великі проводи - Пантелеймон Куліш
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Хочете бути першим?
Правовласникам