Книги » Новинки » Франкенштейн, або Сучасний Прометей
Франкенштейн, або Сучасний Прометей
Fb2

Книга Франкенштейн, або Сучасний Прометей скачать fb2

Назва: Франкенштейн, або Сучасний Прометей Мері Шеллі
ISBN: 9786175480632
Мова: Українська
Оригінальна назва: Frankenstein: or, The Modern Prometheus
Кількість сторінок: 272
Рік видання: 2022
Формат: Електронна книга
16

Скачать Франкенштейн, або Сучасний Прометей fb2

Короткий зміст книги Франкенштейн, або Сучасний Прометей - Мері Шеллі

Мері Волстонкрафт Шеллі (1797 - 1851) - англійська романістка, авторка оповідань, драматург, есеїст, біограф. Найбільшого визнання Мері здобула як авторка готичного роману «Франкенштейн, або Сучасний Прометей» (1818), який вважають раннім прикладом наукової фантастики.


У цьому творі авторка порушує питання небезпеки пізнання і демонструє ймовірні наслідки спроби приміряти на себе роль Бога: у романі чудово передано страхи перед науковим прогресом і поширенням знань. Віктор Франкенштейн стає на одну сходинку з Богом, створюючи нове життя в подобі монстра. Віктор не зупиняється ні перед чим, щоб досягти мети, але зрештою залишається розчарованим результатом своєї праці - тягар відповідальності за створене життя руйнує всі його задуми.

На сторінці ви можете завантажити книгу Франкенштейн, або Сучасний Прометей в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Франкенштейн, або Сучасний Прометей належить до жанру Художня література та супутня інформація, Художня література: жанрова та епістолярна. Електронна книга автора Мері Шеллі повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Франкенштейн, або Сучасний Прометей - Мері Шеллі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Хочете бути першим?
Правовласникам